lauantai 18. kesäkuuta 2016

Lantionpohjan lihakset!



Lauantai-ilta: Vesalan esikoisalbumi soi ja me googletetaan lantionpohjan lihastreenejä! H ei edes löydä itseltään niitä lihaksia, mutta onneksi H ei ole raskaana vaan N. N:llä taas ei ole ongelmaa tunnistaa, supistaa ja jännittää niitä - mutta N on vaan niin pirun laiska treenaamaan :D Nyt olisikin haussa joku hyvä ja yksinkertainen harjoitusohjelma! Niin, miksi? Jos ollaan ymmärretty oikein niin lantionpohjan lihakset sekä tukee lantionpohjan elimiä, että ylläpitää virtsanpidätyskykyä. Synnytys on niin raju ja repivä koettelemus naisen keholle, että siitä voi seurata mm. virtsan ja ulosteen karkailua. Säännöllinen lantionpohjan lihastreeni raskauden aikana vahvistaa paikkoja synnytystä varten ja ennaltaehkäisee mahdollisia vaurioita (tai ainakin nopeuttaa toipumista). Tosi tärkeä juttu siis! 

N ei oikein tiedä miten tehdä siitä treenistä osa arkea, miten muistaa ja saada se tuntumaan mahdollisimman vaivattomalta? Kuinka usein edes pitää treenata? Joka päivä seuraavan vuoden ajan? :D Onko jengillä vinkkejä tai kokemuksia asiasta?

N&H

2 kommenttia:

  1. En ole (lantionpohja)jumppaa harrastanut aiemmin, mutta nyt raskauden myötä tutustunut. Vau.fi:stä löytyy aiheesta artikkeli http://www.vau.fi/raskaus/Terveys/Vaivat-ja-komplikaatiot/Lantionpohjan-lihakset-joutuvat-koville-raskausaikana/ lihasten merkityksestä tunnistamiseen ja harjoittamiseen. Sen mukaan parin minuutin harjoitteet kannattaisi tehdä viitenä päivänä viikossa ja parissa kuukaudessa pitäisi alkaa tuntumaan lihasten voimistumista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Vähän tuossa olen yrittänyt harjoitella, mutta vielä tuppaa kyllä unohtumaan päivän ohjelmasta tuo rutiini.. Eiköhän se siitä pikkuhiljaa! :)

      Poista