maanantai 2. toukokuuta 2016

Neuvolan ensikäynti!Ensimmäinen neuvolakäynti takana :) Varsin hyvillä mielin jäätiin odottamaan seuraavaa kertaa ja oikeastaan kaikkia tulevia käyntejä. Tämä meidän "oma" terveydenhoitaja oli nuori nainen, joka tuntui ottavan meidät vastaan kuin kenet tahansa parin. Hän puhutteli, kertoi, opasti ja huomioi meitä molempia ja se tuntui varsinkin H:sta tietty kivalta. N oli jo etukäteen täyttänyt netissä neuvolan esitietolomakkeen, johon laitettiin myös tiedot puolisosta, joten sekin varmaan auttoi ettei tullut turhia yllätyksiä.

Mitäs siellä sitten tehtiin? Paljon saatiin papereita kotona luettavaksi koskien mm. ruokavaliota, vitamiinilisiä ja liikuntaa. Aika paljonhan ollaan otettu odotukseen liittyvistä asioista selvää jo etukäteen, joten kauheasti ei tullut uutta tietoa tällä ensikäynnillä. N sai lähetteen laboratorioon ja lisäksi terveydenhoitaja mittasi verenpaineen ja painon. Saatiin myös infoa meidän omasta perhevalmennusryhmästä ja elokuussa on ensimmäinen tapaaminen sen porukan kanssa. Postitse tulee lähiviikkoina kutsu varhaisraskauden ultraäänitutkimukseen (ja kromosomihäiriöiden seulontaan, johon meidän halukkuus/suostumus kysyttiin erikseen). Kesäkuun alussa on sitten seuraava neuvolakäynti eli koko perheen laaja terveystarkastus. Tästä se nyt viimeistään lähtee :D Ei kyllä suotta ole Suomen neuvolajärjestelmä hyvässä maineessa maailmalla, niin tiiviiltä ja tehokkaalta tuntuu koko tämä paketti.

Tällä hetkellä hyvältä tuntuu:

- raskauden eteneminen
- molempien vanhemmat tietää ja kohta kaveritkin
- molemmilla on hyvä fiilis meidän parisuhteesta ja tästä isosta elämänmuutoksesta - nyt on niin oikea aika kaikelle tälle

Tällä hetkellä epävarmalta/pelottavalta tuntuu:

- kromosomihäiriöiden seulonta ja muutenkin vauvan terveys
- N:n fyysinen jaksaminen (kuormittava työ ja nyt jo selkäkipuja, eli selän vahvistaminen loppuraskautta ajatellen)


N&H

2 kommenttia:

 1. Kiva että neuvolakäynti meni mukavasti! :) Meillä jäi omastamme minulle jotenkin epämukava olo. Harmitti, ettei terkkari kertonut oikein ollenkaan jatkosta (noiden seulontajuttujen lisäksi), eli ei ollut puhetta mitä seuraavalla neuvolakäynnillä tehdään tai esim tuosta perhevalmennuksesta.

  Seulonnat ja ylipäänsä raskauden jatko huolestuttavat täälläkin päin, mutta yritän puskea positiivisella ja luottavaisella asenteella eteenpäin ja olla jännittämättä liikaa (mikä super-stressaajana on minulle aikamoinen saavutus :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi että teille ei kerrottu jatkosta.. Mutta ehkä perhevalmennuksen kohdalla hän ei kiirehtinyt kun siihen tosiaan on vielä hyvinkin aikaa. Toivotaan että seuraava käytinne on kattavampi!

   Näin se tosiaan on tehtävä, yritettävä luottaa että kaikki menee hyvin. Minä taas en ole ollenkaan stressaaja yleensä, mutta näköjään tämä tuleva äitiys muuttaa senkin! :D

   Poista