sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Top 5 vauvakamat!

Niin tästä meidän Pikkurontista sitten tuli torstaina täysiaikainen ja kaikki olisi nyt valmiina - tulis jo! :D

Komea vaippakakku!
Monien tarkistusten jälkeen kaikki olennainen ja tarpeellinen tavara taitaa nyt olla hankittuna/saatuna. Aika vähällä ollaan meidän mielestä selvitty siltä osin, että ei olla uutena ostettu juurikaan mitään. Tähän "kitsasteluun" on montakin syytä: meidän taloudellinen tilanne ei tällä hetkellä salli kauheasti shoppailua ja vaikka sallisikin, niin tykätään aika paljon kierrättämisestä, kirppareista ja itsetehdyistä jutuista. Ahkerassa käytössä on ollut Tori ja Facebookin eri kierrätysryhmät. Varsinkin vauvojen ja pienten lasten vaatteiden ja tavaroiden käyttöikä on yleensä niin lyhyt, että kaikki meidän hankinnat ainakin tähän asti ovat olleet melkein uudenveroisia.  Ihan valtavasti ollaan saatu myös erilaisia käyttötavaroita ystäviltä lahjaksi. N:n ystävä järjesti yllätyksenä baby showerit eli vauvakutsut syyskuun alussa, joista jäi käteen muun muassa sukkia, harsoja, vaippoja, voiteita, leluja, tutteja ja vaikka mitä! H:lla taasen oli varpajaiset viime viikonloppuna ja koska siinä vaiheessa Pikkurontilta ei oikein puuttunut enää mitään, oli varpajaisten anti enemmänkin henkisellä puolella ja saadut lahjat auttavat H:n omassa jaksamisessa; viskipullo, lahjakortti Starbucksiin ja uusi päiväkirja :D Sai toki Pikkuronttikin osansa, siitä lisää kohta.

Uutena on ostettu lähinnä raskausajan vaatteita N:lle. Esimerkiksi siistiä ja kivannäköistä talvitakkia ei etsinnöistä huolimatta löydetty mistään käytettynä ja sitten tulikin jo kiire, joten N tilasi mieleisensä netistä. Samoin äitiysfarkkuja ja -collegehousut on ostettu uutena ja tällä viikolla shoppailtiin ensimmäiset imetysliivit Lindexiltä. Merkittävin satsaus tähän mennessä on ollut yhdistelmävaunut ja ne haluttiin tosiaan ostaa uutena (Emmaljungan Super Viking). Ajatuksena ja haaveena on, että ne olisivat käytössä pitkään ja käyttökelpoiset vielä toisenkin lapsen kohdalla.

Mutta sitten! Viitattiin tosiaan siihen, että ollaan saatu ystäviltä kaikenlaista. On ollut liikuttavaa ja ihanaa huomata miten upeita ystäviä meillä on ja miten täysillä kaikki tuntuvat odottavan Pikkuronttia tähän maailmaan. Kaikista itsetehdyistä jutuista on nopeasti tullut meidän suosikkeja:


Kuvassa näkyvän villahaalarin on tehnyt H:n ystävä ja tämä oli myös yksi lahja varpajaisissa. Haalari on meidän molempien mielestä ihan älyttömän ihana; oltiin jonkin aikaa jo etsitty jotakin vastavaa, mutta sopivaa ei ollut osunut kohdalle. Onneksi ei, sillä tämä villahaalari päihittää kaikki mennen tullen! N:n serkku taas vihjaili jo kesällä, että saattaisi tehdä unipussukan vauvalle - ja kuvan vasemmassa alalaidassa näkyy millainen saatiin :) Tämän ihanuuden mukana tuli vielä pipo, kaulaliina, lapaset ja töppöset; lankaa oli kuulemma jäänyt sen verran yli, että serkku intoutui neulomaan oikein urakalla! Unipussukkaa lukuun ottamatta pakattiin nämä kaikki sairaalakassiin, niissä kelpaa tuoda Pikkurontti sitten ensimmäistä kertaa kotiin <3

Toisessa kuvassa näkyvän tilkkupeitteen teki N:n työkaveri ja se oli lahja koko työporukalta. Peite oli ihana yllätys, sillä peittoja ja pussukoita löytyy nyt sängystä, äitiyspakkauksesta ja vaunuista, mutta tätä voi käyttää esimerkiksi sohvalla ja myöhemmin pehmikkeenä lattialla. Siinä on Pikkurontin hyvä kölliä ja ihmetellä maailman menoa! Suosikkeihin lukeutuu myös sininen, kudottu kantoliina valaskuviolla. Sen N bongasi Torista ja ihastui kuosiin heti. Halutaan siis oppia molemmat käyttämään kantoliinaa mahdollisimman paljon, sillä sen tuoma läheisyys on vauvalle hyväksi ja vapauttaa samalla meidät tekemään paremmin asioita kotona. Tiesittekö, että Kantoliinayhdistyksen kautta voi saada maksutta tukihenkilön, joka opastaa liinan käytössä ja eri tekniikoissa? Me aiotaan ainakin ottaa yhteyttä, jos tuntuu yhtään hankalalta. Lisätietoa kiinnostuneille täältä: Kantovälinetukihenkilöt.


N&H

6 kommenttia:

 1. Meillä on vielä vaunujen osto edessä ja tarkoitus olisi myös löytää vaunut jotka kävis sitten kun pääluku kasvaa. Tiedättekö saako noihin super vikingeihin turvakaukaloa kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin on olemassa semmonen adapteri, jolla saa Maxi-Cosi tai BeSafe -kaukalot Super Vikingin vaunurunkoon kiinni. Tän katoin Lastentarvikkeen sivuilta, mut enempää en osaa sanoa :)

   Poista
 2. Aivan ihania lahjoja. Itsetehdyt lahjat ovat kyllä parhaita. :) Mekin ollaan mietitty Kantoliinayhdistyksen tukihenkilöön yhteyden ottamista jos yhtään tuntuu että kantamisen kanssa on epäselvyyttä tai epävarmuutta, sillä meilläkin on tavoitteena oppia käyttämään kantoliinaa vauva-arjessa. Me ollaan hankittu joitain vaatteita kirppikseltä - tosin suurin osa meidän kirppislöydöistä on olleet selvästi käyttämättömiä äitiyspakkauksen vaatteita! Jotain vauvanpeittoa ja vaatetta yms ollaan saatu käytettynä myös lähipiiristä, mikä vähän helpottaa kulutushysteria-syyllisyyttäni, sillä kaikki muu ollaankin ostettu uutena :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kysyin vinkkejä kantoliina käyttöön sen entiseltä omistajalta, hän kehoitti olemaan kärsivällinen. Ei kuulemma kannata helpolla luovuttaa, koska kun sidonnat alkavat sujua, on liina mitä mahtavin asia!

   Mitä kulutushysteria-syyllisyyteen tulee, on sitä mahdollisuus helpottaa vielä monta monta kertaa, koska hankinnathan oikeastaan vasta alkavat tästä! :D

   Poista
 3. Täällä ollaan jo kuin kisakatsomossa konsanaan. Hengessä mukana. Tsemppiä loppurutistukseen, kohta ihana paketti on kainalossa, ihan kohta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Ei malteta odottaa pikku paketin saapumista! <3

   Poista